EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Белгия спря СЕТА

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белгия спря СЕТА

mail07:00 | 25.10.2016прегледи 764 коментарикоментари 0


Премиерът на Белгия Шарл Мишел е съобщил на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, че неговото правителство не е в състояние да подпише търговското споразумение ЕС-Канада. Това съобщиха местни медии след днешната среща, организирана в резиденцията на Мишел в Брюксел с представители на регионалните власти.
Белгия не може да подпише заради съпротивата на властите в провинция Валония. По-рано валонският парламент, където мнозинството е на социалистите, отхвърли с две трети от гласовете подписването на споразумението. В национален план социалистите в Белгия са за първи път извън правителството от десетилетия.
Председателят на партията на социалистите франкофони Елио ди Рупо поиска открито поне два месеца срок за преразглеждане на позицията. Засега представители на институциите на ЕС намекнаха, че вероятното отменяне на насрочената за четвъртък церемония по парафиране на споразумението няма да означава окончателен провал.
Валония настоява за "дълбоки промени" в договорните текстове, както и поетите от институциите на ЕС ангажименти да залегнат не в имейли, а в официални документи. Отлагането или отменянето на церемонията по подписване на споразумението ще отдалечи или заличи договорката на Канада с България и Румъния за отпадането на визите за техните граждани от догодина. /БТА


Тагове: Белгия, СЕТА
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1956