EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белгия оряза бюджетни заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белгия оряза бюджетни заплати

mail09:00 | 05.09.2013прегледи 673 коментарикоментари 0


Белгийското правителство назначи нови ръководители на пет държавни предприятия, като сериозно оряза заплатите им, тъй като те няма да могат да надвишават тази на премиера или бруто 290 000 евро годишно.
Решението допринася за възстановяване на справедливо заплащане, трябва да се сложи край на някои неприлично високи заплати, изтъкна министърът на държавните предприятия и
сътрудничеството за развитие Жан-Паскал Лабий, който е инициатор на реформата.
Девет месеца преди парламентарните избори през май 2014 година въпросът за назначаването на шефовете в държавния сектор и техните заплати от няколко седмици трови живота на премиера Елио ди Рупо.
Шестте коалиционни партии искаха да бъдат назначени техни приближени начело на тези предприятия, но днес беше постигнато съгласие между основните министри, посочи Ди Рупо.
Ръководителят на белгийските пощи (bpost) Джони Тийс, който не е пряко засегнат от тези назначения, наскоро обяви, че не е съгласен заплатата му от 1,12 милиона евро да бъде разделена на четири, което предизвика остри протести от страна на синдикатите. Някои политици обаче настояваха, че високите заплати трябва да се запазят, за да се привличат хора с международно реноме.
Ограничаването на заплатите обаче надделя в контекста на икономическата криза. При все това, над тези 290 000 евро може да има добавка от 10 на сто, одобрена от съответния министър.
Източник:БТА


 


Тагове: Белгия, заплати
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159