EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белгия няма да затвори ядрени реактори през 2015

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белгия няма да затвори ядрени реактори през 2015

mail10:05 | 07.12.2009прегледи 1278 коментарикоментари 2


Министърът на енергетиката на Белгия Пол Маниет поиска да се приеме нов закон за условията за спиране на ядрените електроцентрали на страната.
Неотдавна по негова инициатива бе решено да се отложи спирането на три реактора в две ядените електроцентрали в страната, което трябваше да стане през 2015 година и това залегна в закон. Основанията бяха, че Белгия не може да възстанови напълно електродобива си след спиране на трите реактора и че ако това стане, страната няма да може да изпълни целите за намаляване на вредните емисии в атмосферата, наложени й от Европейския съюз.
Трябва да се създаде специален механизъм, който да прави годишни оценки на възможностите на Белгия за производство на енергия, като от него да зависи дали е необходимо да се затварят ядрени реактори или не,  заяви министърът в интервю за белгийски икономически вестник "Тейд".
Освен това той отбелязва, че към 2017-2018 г., когато станат известни отраженията върху енергетиката на предстоящата конференция по климатичните промени в Копенхаген и свързаното с тях енергийно състояние на Белгия, ще е необходимо да се започне "нова дискусия по съчетанието от енергийни източници, които Белгия трябва да разработва с поглед към хоризонта 2030-2050 г".
Той не отговаря пряко на въпроса дали когато настъпи това време, в Белгия може да се реши да бъдат построени нови ядрени електроцентрали.
Никой не може да каже отсега как ще се развива енергетиката след 40 години, каква част от енергията ще е от възобновяеми източници, с колко е възможно да бъде намалено потреблението на енергия. Когато всичко това стане по-ясно, тогава ще може да се каже дали сме в състояние да се откажем от ядрената енергия, отбелязва той.


 
Коментари
 
tania - 14-11-2010 г. 22:50:23

Екологията е най-важната част да съществуваме.Замърсим ли въздуха ние не можем да дишаме,но не сме само ние -горските животни,морския свят,насекоми,птици,растения-колко дървета ги няма на света-северния бор е забранено унищожаването,златен дъб-забранено унищожаването,Те не правят ли фотосинтезата за да живеем.Улувената риба по хладилниците-не е ли важно,колко Замърсяване има във Водата .Едни ходят на лов, други на риболов,кой отсича дървета. Необходимо е изграждането на пречиствателни станции, около всеки завод,създаването на защитни филтри.

tania - 14-11-2010 г. 23:00:12

За да живеем, ни трябва Кислород -но той съществува ли-отсичане на дървета -Северния бор е забранено отсичането,Златен дъб-забранено отсичането.Морския и Горския свт са защитени от Обгазяване,улов и риболов.Създаването на заводи ще увеличи унищожаването на Земята -човека,Горския и Морския свят,насекоми и други. За да съществуваме и да запазим Планетата чиста ни трябва пречиствателни станции,защитни филтри.

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg