EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белгия: ЕС да разследва сделката за Opel

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белгия: ЕС да разследва сделката за Opel

mail19:46 | 11.09.2009прегледи 396 коментарикоментари 0


Белгия иска Европейският съюз да разследва решението на американския автомобилен гигант General Motors Co. за продажбата на европейското му подразделение Opel заради опасения, че Германия се е опитала да предпази собствените си заводи за сметка на предприятията в други страни, предаде Асошиейтед прес.
"Според мен германското правителство търсеше полза единствено за себе си", заяви белгийският вицепремиер Жоел Милке, след като стана ясно, че заводът на Опел в Антверпен ще бъде закрит, докато в Германия няма да бъде затворено нито едно предприятие на компанията.
Снощи GM обяви, че Opel ще бъде продадена на канадската компания за производство на автомобилни части Magna и руската банка Сбербанк - решение, за което настояваше и Германия, припомня АП.
Белгийският министър на външните работи Ив Льотерм подкрепя призивите Европейската комисия да проучи сделката за доказателства за протекционизъм. Льотерм заяви, че Белгия ще постави въпроса за разглеждане на срещата външните министри на страните от ЕС идната седмица, отбелязва АП.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg