EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Белгийският завод на Opel пред затваряне

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Белгийският завод на Opel пред затваряне

mail13:08 | 05.10.2009прегледи 1590 коментарикоментари 0


Бъдещето на автомобилния производител Opel изправи Белгия срещу Германия, след като стана известно, че германското правителство е подготвило писмо до Европейската комисия, в което заводът на Opel край белгийския град Антверпен се описва като икономически неизгоден за разлика от германските заводи на автомобилния производител. Ако трябва да бъдат затворени заводи на Opel в Европа, каквито планове има новият собственик на Opel (консорциум между канадската компания Magna и руска банка), това не трябва да засяга заводите в Германия, а производствените мощности в Белгия и евентуално в Испания,  пише в писмото.
Председателят на Съвета на европейските предприятия Клаус Франц поиска разяснения от германския държавен секретар Йоахим Хоман, съобщи белгийският вестник "Либр Белжик".
Представители на белгийските профсъюзи реагираха гневно. Според Руди Кен от Генералната федерация на труда в Белгия при всяко "изтичане" на информация около бъдещето на Opel заводът край Антверпен е замесен в отрицателен план.
Той също поиска разяснения дали писмото, за което съобщи германското списание "Шпигел", изразява мнението на германското правителство, което бе приканено неотдавна от Европейската комисия да отговори на нейни въпроси за стратегията за оздравяване на Opel.
В Белгия бяха твърде неприятно изненадани от информацията в "Шпигел", след като неотдавна стана  известно проучване, според което заводът в Антверпен произвежда автомобили Opel с по-ниска себестойност, отколкото заводите на компанията в Германия. Но въпреки белгийските настоявания , особено на Крис Пеетерс, премиера на областта Фландрия, където се намира белгийският завод на Opel, изводите в проучването не бяха разгласени официално.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg