EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Беласица-място за алтернативен туризъм

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Беласица-място за алтернативен туризъм

mail10:10 | 10.11.2011прегледи 558 коментарикоментари 0


Стартова среща по проект „ENACT”- Екологични действия за насърчаване на алтернативни форми на туризъм” се проведе във Висалтия /Серес, Гърция/. Участници в нея бяха партньорите от гръцка страна, които са водещи и от българска - Природен парк ”Беласица” към Изпълнителната агенция по горите и неправителствената организация „Център за развитие на Родопите”.
Проектът представя богатите и разнообразни естествени ресурси на територията на парка като средство за балансирано икономическо развитие чрез запазване на работни места, създаване на нови такива и привличане на млади хора в селските райони. Реализирането на проекта е приоритет и за двете страни, като се фокусира върху въпроси, свързани с устойчивото развитие на трансграничните райони.
Природен парк Беласица има напълно запазена девствена природа, което ще спомогне за популяризиране на нови алтернативни форми на туризъм. Проектът предвижда изграждане на посетителски интерактивен център, изработването на нови туристически маршрути. Този проект се изпълнява в рамките на Европейската програма за териториално сътрудничество Гърция-България 2007-20113г.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg