EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Беларус въведе плаващ валутен курс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Беларус въведе плаващ валутен курс

mail09:30 | 20.04.2011прегледи 1833 коментарикоментари 0


Централната банка на Беларус обяви днес, че освобождава курса на беларуската рубла на междубанковия пазар, като на практика допуска девалвация, за да облекчи икономическата криза в страната, съобщиха световните агенции. Централната банка премахна лимитите върху курса на беларуска рубла на междубанковия пазар, съобщи заместник-управителят на банката Николай Лузгин, цитиран от Франс прес.
Той уточни, че новите правила ще влязат в сила идната седмица и банките ще могат да купуват и продават беларуска рубла при курс, които те ще определят в условията на свободна търговия. Централната банка за втори път тази година смекчава контрола върху обменния курс на рублата, което де факто отговаря на девалвация, отбелязва АФП.
През март тя разреши продажба на беларуската валутата на междубанковия пазар с максимално отклонение от 10 процента от официалния курс спрямо 2 процента дотогава. Международните финансови институции настояваха за рязка девалвация на беларуската рубла, за да бъде подпомогната икономиката, като износът стане по-евтин и по-конкурентоспособен, отбелязва АП.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg