EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Безработицата рефлектира върху социалното осигуряване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безработицата рефлектира върху социалното осигуряване

mail16:30 | 28.09.2009прегледи 712 коментарикоментари 0


През следващите две години водещ приоритет в американската система за социално осигуряване ще бъде получаването на социални ползи, измествайки събирането на данъци, съобщава AP. Това се случва за първи път от 1980 г.
Бюджетният дефицит, които през 2010 г. се очаква да достигне 10 млрд. долара, а през 2011 г. – 9 млрд. долара, няма да се отрази върху изплащането на обезщетения за безработица и пенсии, тъй като САЩ има натрупан резерв от 2.5 трлн. долара за целта от предишни години. Тези разходи обаче ще се отразят върху федералния дефицит.
Подалите молби за пенсионни обезщетения са с 23 % повече в сравнение с година по- рано, а тези за нетрудоспособност – с 20 % повече. Работещите в службите по социално подпомагане очакват увеличение на молби за помощи заради рецесията в страната.
Лошите икономически условия станаха причина за многобройни уволнения, което съответно увеличи и броя на подадените молби за помощи.
„Много хора, които в по- добри икономически време биха продължили да работят, сега се пенсионират” – коментира Алан Ауербах, професор по икономиката и право в Калифорнийския университет Бъркли. „Ако тези хора бяха по- млади, вместо пенсионери бихме ги наричали безработни”.
Масовите уволнения предизвикаха повече хора да се пенсионират, въпреки желанието им да работят. Други пък не могат да си позволят да излязат в пенсия именно заради финансовите затруднения, които ще изпитат като пенсионери заради от по-ниските ресурси, с които ще разполагат.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1127