EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Безпокойство за стабилността на финансите в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безпокойство за стабилността на финансите в САЩ

mail16:31 | 06.12.2018прегледи 1194 коментарикоментари 0


Дълговете на частните компании в САЩ са достигнали потенциално рискови, исторически високи нива, предупреди Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ в доклад, цитиран от Асошиейтед прес.

В доклада - първият, оценяващ стабилността на финансовата система в страната - се изразява безпокойство за тази система 10 години след избухването на финансовата криза.

Увеличението на дълга на бизнеса силно се е ускорило напоследък и показателят вече надвишава 2 трилиона долара, се казва в документа. Нивото на дълга на някои компании спрямо активите им е най-високото от 20 години.

Поради тези равнища на задлъжнялост централната банка на САЩ вижда признаци за втвърдяване на критериите за отпускане на кредити. 

Ръководителят на Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ Джероум Пауел определи като уместно продължаването на политиката на увеличаване на лихвите, предаде Франс прес

Според Асошиейтед прес Пауел е намекнал, че е възможно да има пауза догодина, за да се оцени ефектът от затягането на кредитирането.

"Увеличението на лихвите има за цел да балансира рисковете, тъй като се опитва да поддържа икономиката в правия път", отбеляза централният банкер на САЩ, цитиран от Ройтерс.

"Лихвите са все така ниски според историческите критерии и остават съвсем малко над (. . .) равнище, което е неутрално за икономиката - което означава без да стимулират, нито да забавят растежа", посочи ръководителят на УФР в изказване пред Икономическия клуб в Ню Йорк.

По думите му сега няма опасни отклонения в борсовите капитализации. "Днес цените на акциите съответстват като цяло на историческите референции" като съотношението между цената на акцията и бъдещите печалби на предприятието, което я е издало, подчерта Пауел.

"От гледна точка на финансовата стабилност днес не виждаме опасни отклонения на пазара на акции", подчерта той. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg