EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Безопасен ли е Boeing?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безопасен ли е Boeing?

mail18:01 | 22.12.2020прегледи 810 коментарикоментари 0


Компанията "Боинг" неподходящо е повлияла върху тест, предназначен да провери колко бързо пилотите могат да реагират на неизправност в самолет "Боинг 737 Макс", а служители на Федералната авиационна агенция (ФАА) може да са възпрепятствали прегледа на две смъртоносни катастрофи с този модел самолет. Това се казва в доклад на Сената на САЩ, цитиран от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Докладът на сенатската комисия по търговията също така посочва, че ФАА продължава да взема ответни мерки срещу разобличители.

Подобен критичен преглед направи и комисия на Камарата на представителите по-рано този година, който също беше свързан с тревога заради даденото от агенцията одобрение за "Боинг Макс".

Всички самолети от този модел бяха спрени по света след две катастрофи, при които загинаха 346 човека. След продължителен преглед на направените от "Боинг" промени ФАА миналия месец даде одобрение самолетът да лети отново, ако авиокомпаниите осъвременят важна система за контрол на полетите и направят още промени.

Според доклада на Сената тестването на важна система за безопасност, свързана с двете катастрофи, е било извършено в противоречие с подходящия протокол.

Докладът цитира разобличител, който казал, че служители на "Боинг" са давали съвети на участващите в теста пилоти, за да им помогнат да реагират по-бързо на конкретен проблем, изиграл роля при двете катастрофи.

"Боинг" заяви, че приема "сериозно заключенията на комисията" и ще направи пълен преглед на доклада./dir.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg