EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Безлихвени заеми за общини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Безлихвени заеми за общини

mail15:45 | 21.02.2013прегледи 495 коментарикоментари 0


Правителството разшири обхвата на действие на постановление, което определя условията и реда за отпускане на безлихвени заеми на общините от централния бюджет за финансиране на разходи за окончателни плащания по одобрени проекти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г. Промените в него предвиждат то да се прилага и за общини с одобрен проект по мярка 313 от програмата – „Насърчаване на туристическите дейности”.

Разширяването на обхвата на постановлението е продиктувано от обстоятелството, че общините ползватели на безвъзмездна финансова помощ по тази мярка са с малък бюджет и приходи и са силно затруднени да набавят средства за осигуряване на финалните плащания към изпълнителите по съответните проекти.
С цел постигане на сигурност и предвидимост при изпълнението на държавния бюджет и с оглед на действителното възстановяване на безлихвените заеми не по-късно от 15 декември на съответната бюджетна година, е съкратен крайният срок за предоставяне на безлихвените заеми. Предвижда се това да става до 30 ноември, а не както беше до сега – до 7 декември./Пресцентър МС
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg