EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без хартия в община Ружинци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без хартия в община Ружинци

mail15:03 | 30.01.2020прегледи 1538 коментарикоментари 0


Спира използването на хартия в Общинския съвет в Ружинци. За съветниците са осигурени таблети и безплатен интернет. Това съобщи за БТА кметът на общината Александър Александров.
На предстоящото заседание на общинския съвет - 11-те общински съветници ще получат материалите си по електронен път. Устройствата са купени на лизинг, а срокът на изплащане е две години. 360 лева е месечната вноска за тях, както и за достъпа до интернет, която ще плаща общината, каза Александър Александров.
"Идеята ни е да работим със съвременна техника и да се превърнем в т.н зелена община, за да намалим средствата за хартия и използването й. Изсичането на дърветата води и до намаляването на кислорода, който те отделят и подобряване качеството на въздуха, затова ние в община Ружинци решихме да направим тази първа крачка с намаляването на разходите за хартия и мастило. Ще постигнем още и по-бързо предаване на материалите на общинските съветници. На своите електронни пощи те ще получават цялата информация, както и кметовете и кметските наместници, така че работата на Общинския съвет в Ружинци да е още по-прозрачна", коментира кметът.
На последното си заседание в понеделник общинските съветници гласуваха осем предложения. Съветниците одобриха ползването на стопански пътища в село Гюргич, както и отдаване под наем на общински ниви. Приети бяха Годишният мониторингов доклад за изпълнението на Общинския план за действие за интеграция на ромите, както и ползването от Общината на безлихвен заем за разплащане по проекти.
На сесията на местния парламент бяха определени заплатите на кметските наместници. Те ще получават по 670 лева. Приета бе и управленската програма на кмета до края на мандата му. Програмата цели постигане на качествена промяна при управлението на общината с очакване в края на мандата община Ружинци да се превърне в една стабилна, модерна и просперираща община - община от европейски тип със съвременна инфраструктура, устойчиво развитие и повишено качество на живот, каза Александър Александров.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1006