EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без промяна на плоския данък до края на 2010 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без промяна на плоския данък до края на 2010 г.

mail14:00 | 02.07.2010прегледи 1149 коментарикоментари 0


Не се работи върху промяна на плоския данък до края на тази година, заяви пред журналисти в Народното събрание министърът на финансите Симеон Дянков.
По думите му този данък е един от успехите на икономическата и данъчна политика, и няма причини да се променя. Напротив, с плоския данък се дава възможност по време на криза и при излизане от нея да се привличат чуждестранни и да се запазят българските инвеститори, посочи той.
Министърът добави, че стремежът на правителството е през 2011 г. ДДС да не бъде повишаван. Смятам, че това може да се постигне, посочи Дянков.
В отговор на недоволството на ДПС срещу липсата на точно посочени суми в преразгледания вариант на бюджета за тази година, Дянков коментира, че е работа на парламентаристите да решат кой е най-добрият начин да се опише това в бюджета. Във
вторник от ДПС изразиха недоволство, че пред повечето стойности стои предлогът "до" /до 142 млн. лева за подпомагане на семействата, до 116 млн. лева за тютюнопроизводителите/, което определиха като притеснително.
Симеон Дянков съобщи, че макрорамката на бюджета за 2011 г. е готова. След срещата на ЕКОФИН тя ще бъде представена, уточни министърът.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg