EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Без отстъпки за зърнопроизводители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без отстъпки за зърнопроизводители

mail09:20 | 07.12.2011прегледи 707 коментарикоментари 0


Няма предложение, няма и да има. Зърнопроизводителите ще получат това, което е заложено в бюджета 2012 г., а той е такъв, какъвто е. Такива са възможностите ни в тази тежка ситуация, и на мен ми се искаше да има повече. Ако в момента проявим слабост и се поддадем на този натиск, ще се получи ефектът на доминото. Това заяви земеделският министър Мирослав Найденов по повод стачните действия на зърнопроизводителите в София.
„Исках да се срещна с всички браншови организации, подписали финансовата рамка, единствените, които отказаха да се отзоват са Националната асоциация на зърнопроизводителите и Съюза на кооператорите, уточни министърът. Тези, които уважиха поканата бяха представители на Българска асоциация на собствениците на земеделски земи; Асоциация на земеделските производители в България; Българска асоциация на фермерите; Национална асоциация на тютюнопроизводителите – 2010; Браншови съюз на яйцепроизводителите; Асоциация на индустриалните свиневъди
Досега Асоциацията на зърнопроизводителите бе фаворизирана, но от днес нататък всички преговори ще се водят в този, по-разширен формат. За това за пореден път се обръщам към тези, които днес не са на тази маса – те да бъдат стълба, около който да оцелеят останалите сектори, каза още министърът.
Това е тежкият избор. Ние имахме заложени средствата, за които те настояват в бюджета, но това означаваше да вземем от по-слабите. Тези, които в последните години създадоха един много устойчив сектор и получиха доста, те могат да устоят на кризата. Животновъдството, например, е потребител на техните фуражи. Аз, освен министър, съм и гражданин и баща, и искам ние да имаме, освен нашето зърно – нашите месни произведения и плодове и зеленчуци. Затова трябваше в тази тежка ситуация да вземем това тежко решение”, обясни той.
По повод подарените му от зърнопроизводители жълти галоши, министър Найденов сподели, че е обувал и цървули, и галоши, и гумени ботуши и нито се обижда, нито се срамува от това. Той все още пази своите първи ботуши и не би се поколебал да ги обуе. Но има зърнопроизводители, които не са обували такива и не са ходили на нивата, те си стоят някъде на топло и наблюдават от там какво се случва тук. Има дори такива, които се обиждат на обръщението зърнопроизводители и определят себе си като предприемачи.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1966