EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Без напредък за Брекзит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без напредък за Брекзит

mail08:10 | 20.09.2018прегледи 649 коментарикоментари 0


Няма напредък към споразумение за Брекзита и в частност по ключовия въпрос за режима на ирландско-британската граница, казаха лидерите на Литва и Словакия след приключването на работната вечеря на лидерите на ЕС на срещата им в австрийския град Залцбург, предаде Ройтерс.
На срещата със слово към колегите си се обърна британската премиерка Тереза Мей.
"На този етап сме в застой. Няма прогрес", каза президентката на Литва Далия Грибаускайте пред Ройтерс. А словашкият премиер Петер Пелегрини добави: "По въпроса за границата няма напредък. Нека видим какво ще покаже дискусията между 27-те утре". Той имаше предвид заседанието, предвидено за днес, на което ще се съберат лидерите на страните членки без Тереза Мей.
Според Пелегрини Мей потвърдила в словото си, че Великобритания ще напусне през март, както е предвидено, и че няма да има втори референдум за членството в ЕС.
Ройтерс цитира обширни извадки от словото на Мей още преди тя да го произнесе, като се позова на правителствени източници. Тя се обърнала пряко към своите колеги около масата с призив да се откажат от неприемливите си искания, които според нея можели да разкъсат Великобритания, и да отговорят подобаващо на нейния "сериозен и работещ" план за Брекзит, изложен преди два месеца в Чекърс край Лондон.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg