EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без газови войни, обещава Путин

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без газови войни, обещава Путин

mail10:00 | 30.12.2010прегледи 597 коментарикоментари 0


Руският премиер Владимир Путин заяви пред журналисти, че се надява Русия да започне 2011 година без газови войни, предаде ИТАР-ТАСС. На въпрос дали ще влезем в новата година без енергийни войни премиерът се пошегува: "Шанс има, но ще бъде ли използван той не мога да кажа". "Имаме договорености с всичките партньори", каза той. "Има договори, които са действителни и се изпълняват", допълни Путин. Руският премиер отбеляза, че въпроси около приемането на Русия в Световната търговска организация (СТО) остават, но може да се очаква, че страна ще се присъедини през 2011 година, информира Reuters.
Премиерът, цитиран от ИТАР-ТАСС, припомни, че Русия "достатъчно дълго е водила преговори (за присъединяване към СТО) и на практика всичко е съгласувала". Русия би могла са използва протекционистични мерки, различни от тарифи, за да подкрепя вътрешните си сектори, след като влезе в СТО, допълни Путин, цитиран от Reuters. Той изрази опасения за последиците от членството върху руската автомобилостроителна промишленост.По думите на премиера създаването на митническия съюз и единното икономическо пространство (между Русия, Казахстан и Беларус) не е възпрепятствало, а е ускорило процеса на присъединяване към СТО.
Русия ще се стреми да премине към свободна рубла, заяви също Путин. Според него преходът към свободна рубла е "желателна бъдеща перспектива, към която е необходимо да се движим полека". "Обсъждали сме го с централната банка", каза премиерът.

 


 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048