EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Без върбови клонки на Цветница

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без върбови клонки на Цветница

mail16:48 | 09.04.2020прегледи 9891 коментарикоментари 0


Тази година Благодатният огън няма да дойде от Ерусалим, няма да има и върбови клонки за Цветница. До тези решения стигнаха днес премиерът Бойко Борисов и Светият Синод по повод мерките, които ще се вземат за Великденските празници.

Поради епидемиологичната обстановка в страната и поради това, че Благодатен огън е запазен от миналата година, Светият Синод препоръчва полетът до Тел Авив да не се осъществи. Средствата, които са предвидени за полета с правителствения самолет, от Синода препоръчват да бъдат пренасочени за борбата с коронавируса и неговото разпространение.

Другото решение на църквата е тази година на Цветница да не се раздава върба и цветя.

Службите на Великден ще бъдат пред храмовете, но те ще останат отворени по настояване на Светия Синод. Служителите на храмовете ще носят предпазни средства.

Борисов отново заяви, че седмицата след Великден е изключително важна с оглед на пандемията. Според премиера това е тест за дисциплината на нацията. Ако успеем да удържим реда на Великден, в последствие да се мисли как по организиран ред да се отворят парковете, градините и планинските подходи.

Няма Великден да не съм ходил. Не съм ходил само в „Александър Невски“. Този път няма да отида на църква, не че по-малко вярвам“, разкри премиерът.

Днес министър-председателят Бойко Борисов се срещна с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и епархийските митрополити в Синодалната палата, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Във фокуса на разговора са необходимите мерки и организацията за посрещането на Възкресение Христово, налагани от извънредното положение в страната във връзка с разпространението на Covid-19.

Министър-председателят Борисов е посочил, че към момента в името на живота и здравето на българските граждани за ограничение на разпространението на коронавируса са въведени редица мерки.

"От една страна сме забранили парковете, забранили сме хората да излизат в планините, затова пуснем ли ги да излязат така масово, много ме е страх да не тръгне голяма зараза", категоричен е бил премиерът Борисов по повод предстоящите празници Цветница и Великден./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3820