EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без бариери в "Слънчев бряг"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без бариери в "Слънчев бряг"

mail16:56 | 17.05.2012прегледи 431 коментарикоментари 0


От 1 юни бариери в курорта Слънчев бряг няма да бъдат слагани. Предупредих "Слънчев бряг" АД, че проектът трябва да се прекрати, тъй като не се подкрепя от хотелиерите и бранша. Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев на среща с представители на отраслови и браншови организации в сектора. В дискусията, която се проведе в МИЕТ, участва и ресорният заместник-министър Иво Маринов. Министър Добрев предложи да бъде направена дискусия за контролния режим, паркирането и сигурността в курорта, на която да присъстват всички заинтересовани страни.
На срещата днес в МИЕТ бе постигнато съгласие бизнесът да представи последните си предложения за корекции в проекта за нов закон за туризма в срок до 15 дни. Представителите на бранша приветстваха решението на правителството да се признават у нас шенгенските визи за посетители от Русия и Турция и предложиха другите визи на тези туристи да станат двугодишни. Бизнесът ще предостави на МИЕТ своите предложения как търговските ни представители и културните ни центрове зад граница да промотират по-добре България като целогодишна туристическа дестинация. Делян Добрев увери, че ще потърси съдействие от министерствата на културата и външните работи и допълни, че до края на юни зад граница ще бъдат разкрити 16 офиса за допълнително издаване на визи. Сред важните пазари в това отношение са Русия, Турция, Казахстан и др.
На срещата бе постигнато съгласие до края на годината МИЕТ и браншът да съгласуват приоритетите си по европрограмите за следващия програмен период - до 2020 г. Добра според министър Добрев е и идеята Националният съвет по туризъм да има извънредно заседание, за да информира как се изразходват средствата за национална реклама в сектора. Свежи идеи в тази посока може да даде и един бъдещ обществен съвет за маркетинг и реклама.
 


Тагове: бариери,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg