EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Без банкови такси към бюджета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Без банкови такси към бюджета

mail13:00 | 09.03.2012прегледи 1277 коментарикоментари 0


Хората вече няма да плащат банкови такси за преводи към бюджета, съобщи финансовият министър Симеон Дянков по време на парламентарния контрол. Преди 10 дни държавата и банките са подписали договор, така че държавата ще заплаща минимални такси към банките, за да не се натоварват с тях хората. Дянков допълни, че се надява до май в по-големите градове промяната да е факт.
Високите лихви са оценка на банките за риска в икономиката, а мерките, които се дискутират няма да ги променят, коментира Камен Колев от БСК. Същевременно той допълни, че отпадането на лихвите за предсрочно погасяване ще създаде пазар за рефинансиране на дълговете и ще стимулира намаляване на лихвите.
Дългосрочният лихвен процент напоследък е по-добър в България, отколкото в някои страни - членки в еврозоната като Словения, коментира заместник-министърът на финансите Боряна Пенчева.
Тя допълни, че работна група от МФ, МИЕТ и на Асоциацията на банките подготвя Закон за изменение и допълнение на Закона за потребителския кредит така че да има съгласие по текстове, които биха гарантирали прозрачност при изчисляване на лихвите. Малките заеми до 400 лева също ще влязат в обхвата на закона
 


Тагове: лихви, такси, банки
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg