EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бедствено положение в части от страната

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бедствено положение в части от страната

mail09:50 | 06.02.2012прегледи 737 коментарикоментари 0


Скъсана стена на харманлийския язовир "Иваново" заля село Бисер. Областият управител Ирена Узунова потвърди новината за "Хоризонт". Пострадали хора засега няма, но местните жители са в паника. Единствената възможност за евакуация е с лодки, които „Гражданска защита” осигурява. Обявено е бедствено положение. Кметът на Харманли Михаил Лисков заяви, че по къщите има блокирани хора, а 90% от селото е под водата.
Нивото на река Върбица започна постепенно да спада, съобщи кметът на Златоград Мирослав Янчев пред БНТ. Според него, опасността от наводнение вече е отминала и обстановката в града започва постепенно да се нормализира. В момента екипи обхождат реката и следят постоянно нивото й. Освен наводнените къщи и обществени сгради, няколко улици са изцяло разрушени. Заради прекъснат водопровод има проблеми и с водоснабдяването в града. Огромни са щетите от пороите и в района на община Неделино. Аварийни екипи вече започнаха работа по разчистването и обезопасяването в зоната на свлачищата, но 7 села остават блокирани и до тях все още няма достъп. Прекъснат е пътят Златоград-Неделино. Днешният ден е обявен за неучебен за учениците в Златоград.
Червен код е обявен за Кърджалийска и Смолянска области днес заради обилен снеговалеж и поледица, съобщи НИМХ. Времето там е много опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с изключителна интензивност. Възможни са големи щети. Явленията може да заплашват живота в голяма част от областта. Задължително следвайте разпорежданията и всички съвети, дадени от властите, и бъдете готови за извънредни мерки, предупреждават от НИМХ. В Благоевградска, Пазарджишка, Кюстендилска, Пернишка, София област, София град, Врачанска, Видинска и област Монтана е обявен оранжев код. А в останалите области от страната кодът е жълт.
Забранено е и преминаването по Дунав мост. Пътната обстановка в страната е проходима при зимни условия, но се спазват ограничения за движението по пътищата. На летище София много сутрешни полети за Европа са анулирани, а други се изпълняват със закъснение.
След спирането на валежите в цялата страна се очакват нови минусови рекорди. От четвъртък до събота температурите ще се понижат чувствително, като на места ще достигат минус 20 градуса. В началото на тази седмица времето в планините ще е изключително опасно за туризъм.
Не тръгвайте на път без достатъчно гориво в колата и без зареден телефон. При нужда потърсете помощ на телефон 112, съветват от "Пожана безопасност и защита на населението".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg