EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бедните страни дишат мръсен въздух

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бедните страни дишат мръсен въздух

mail11:35 | 07.02.2019прегледи 1080 коментарикоментари 0


Източна Европа (Полша, Словакия, Унгария, Румъния и България), както и Южна Европа (Испания, Португалия, Италия и Гърция), са изложени в по-голяма степен на замърсители на въздуха, включително фини прахови частици и озон. Това се посочва в доклад на Европейската агенция за околна среда.
В по-богатите региони, включително големите градове, обикновено се наблюдават по-високи равнища на азотен двуокис, основно заради натовареното пътно движение и многото икономически дейности. В тези региони по-бедните общности обикновено са изложени на по-високи равнища на замърсяване, се допълва в документа.
В градовете с по-бедни хора се наблюдават по-високи равнища на шум. Южните и югоизточните райони на Европа са засегнати повече от по-високи температури. За много региони в България, Хърватия, Гърция, Италия, Португалия и Испания също са обичайни по-ниски доходи и образование, по-високи равнища на безработица и по-голям дял на възрастното население. Това може да ограничи способността на отделните хора да избягват топлината и да предпазят здравето си.
В някои части на Европа голям брой хора не са в състояние да поддържат домовете си достатъчно топли заради лошото качество на жилищата и цената на енергията. Затова продължават да се наблюдават заболявания и смъртни случаи, свързани с излагане на студ.
Необходими са повече действия за защита на най-уязвимите европейци от замърсяването на въздуха, шума и екстремните температури, особено в източните и южните райони на Европа. Здравето на най-уязвимите граждани остава несъразмерно засегнато от тези опасности, въпреки общото подобрение на качеството на околната среда на континента, се посочва в доклада.БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145