EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БДЖ: Споразумение синдикати - „Товарни превози”?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БДЖ: Споразумение синдикати - „Товарни превози”?

mail10:40 | 13.12.2011прегледи 635 коментарикоментари 0


Има споразумение между синдикатите и ръководството на „Товарни превози” в БДЖ. Това каза за Агенция „Фокус” Петър Бунев, председател на синдикалната организация на железничарите в България към КНСБ. Той не уточни какви са параметрите на споразумението. Стачката продължава. Не всички влакове са спрени на Централна гара София. Преговорите на синдикатите днес продължават с ръководството на „Пътнически превози”. Срещата е с начало 10.00 часа в централното управление на БДЖ.
Загубите стават все по-големи и е крайно време на стачката в БДЖ да се сложи край. Това мнение изрази пред БНТ председателят на Съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров. Той потвърди, че стачката е незаконна. Стачниците нарушават закона и това е становището на всички юристи в БДЖ, каза още Владимир Владимиров и призова всички железничари да се върнат на работа. „Стачката е незаконна. Тя убива БДЖ”, добави Владимиров. От своята страна, председателят на Съвета на железничарите към КНСБ Петър Бунев заяви, че това е поредната манипулация към железничарите, за да могат да спрат стачката, тъй като според юристите на синдиката стачката е съвсем законна. „Стачката не убива БДЖ, БДЖ го убиват други хора”, каза още Петър Бунев пред БНТ. Владимиров съобщи, че според ръководството вчера са стачкували 166 служители от 12 600 и стачката сама ще спре. На въпрос дали ще бъдат намалени заплатите да служителите в БДЖ заради стачката, председателят на Съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров посочи, че, когато в една фирма има загуба, е естествено да има проблеми с изплащането на възнагражденията. Но на този етап ще има само забавяне на авансите. Ако стачката спре, нещата ще се нормализират и няма да се стигне до намаляване на заплатите на работниците в БДЖ.
Стачката в БДЖ продължава 20-ти ден. И днес влаковете няма да се движат от 8.00 до 16.00 часа. 940 служители вече са приели предложението на ръководството на БДЖ за доброволно напускане.
 


Тагове: БДЖ, стачка
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg