EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

БДЖ с достъп до системата за резервации на Deutsche Bahn

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БДЖ с достъп до системата за резервации на Deutsche Bahn

mail11:16 | 16.11.2009прегледи 1427 коментарикоментари 0


Националният железопътен превозвач „БДЖ" ЕАД и железопътният превозвач на Германия Deutsche Bahn постигнаха договореност за предоставяне на достъп до германската система за резервация на международни пътнически превози с влак, съобщават от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
С достъпа до системата БДЖ осигурява на своите клиенти резервации на места и във висококачествените влакове, които пътуват в Европа. Такива са френските високоскоростни влакове TGV, испанските влакове-стрели Talgo, интерсити експресите ICE в Германия;  влаковете Eurostar, които пътуват през тунела под Ламанша и др.
Чрез спогодбата между двата железопътни превозвача клиентите на БДЖ могат да ползват и нискотарифните оферти на „Railteam" (алианс между френските, немските, белгийските, холандските, австрийските и шведските железници), които дават възможност за ползването на отстъпки при пътуване с влак между големите европейски градове.
Три от офисите на Международното пътническо бюро „Рила", в градовете София, Русе и Бургас, функционират като агенции на германските железници и вече правят резервации за пътуване с международни влакове в Европа.
Сключването на договора за достъп до германската система за резервации е поредната стъпка, предприета от БДЖ за разширяване обхвата на предлаганите услуги в контекста на европейските изисквания за осигуряване на свободно придвижване на хора през територията на обединена Европа.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg