EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БДЖ поемат пътниците за Централна и Западна Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БДЖ поемат пътниците за Централна и Западна Европа

mail15:30 | 19.04.2010прегледи 1618 коментарикоментари 0


По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Александър Цветков, ръководството на „Български държавни железници” ЕАД създаде извънредна организация за превоз на пътникопотока към Централна и Западна Европа. С цел облекчаване на силно затруднената обстановка заради блокадата на въздушното пространство, националният железопътен превозвач поема ангажимента да превози всички пътници, чието пътуване е възпрепятствано поради затворените летища в редица европейски държави. „Български държавни железници” ЕАД ще използват всички налични спални вагони, с които разполагат. Вагоните ще се включват към съставите на международните бързи влакове, а в случай на изчерпване на местата - ще се добавят и пътнически вагони.
За да осигурят удобно придвижване на своите клиенти, „Български държавни железници” ЕАД ще увеличат с допълнителни спални вагони състава на международния бърз влак № 490 „Балкан Експрес” (София – Белград – Будапеща – Виена), който заминава от Централна гара София в 12:10 ч. Обичайно този влак включва в състава си един спален вагон за Виена.
• Днес (19-ти април) влакът „Балкан Експрес” ще пътува в състав от два спални вагона за Виена, както и един допълнителен спален вагон за Будапеща;
• Утре (20-ти април) влакът „Балкан Експрес” ще пътува в състав от два спални вагона за Виена.
За подробна информация клиентите на „Български държавни железници” ЕАД могат да се обръщат към офисите на Международно пътническо бюро „Рила” в гр. София /тел.: (02) 932 42 75; (02) 932 33 46; (02) 987 07 77/ и страната, както и към „Информация” на Централна гара София /тел. (02) 931 11 11/. Координатите на офисите на Международно пътническо бюро „Рила” са посочени на официалния интернет сайт на „Български държавни железници” ЕАД (www.bdz.bg).
  


Тагове: БДЖ, пътници
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg