EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

БДЖ организира курс за машинисти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БДЖ организира курс за машинисти

mail11:01 | 08.09.2020прегледи 547 коментарикоментари 0


“БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД откри първия курс за професионално обучение, чрез който директно се придобива квалификация за локомотивни машинисти на официална церемония в Локомотивно депо София. На откриването присъства управленския екип на дружеството, които приветстваха записалите се курсисти и им пожелаха успех в бъдещото професионално развитие в националния железопътен превозвач.

Преди да започнат своето обучение на курсистите им беше демонстрирана техниката, с която БДЖ разполага от парните локомотиви, през електрическите и дизелови локомотиви до най-съвременните придобивки – електрическите и дизелови мотриси.

Обучението ще се осъществява в Център за професионално обучение (ЦПО) на “БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД, който получи лиценз за извършване на професионално обучение от Национална агенция за професионално образование и обучение (НАПОО).

До момента тази дейност се извършваше единствено от ЦПО на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, като чрез получения лиценз се дава възможност на “БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД директно да обучава свои и външни на железницата кадри, които да продължат професионалното си развитие в националния железопътен превозвач.

ЦПО на “БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД за първи път организира курс директно за локомотивен машинист, тъй като до момента курсове се организираха единствено за помощник локомотивни машинисти.

“БДЖ - Пътнически превози“ ЕООД е и в постоянно сътрудничество с Професионалните гимназии по железопътен транспорт „Никола Йонков Вапцаров” в гр. Горна Оряховица, по механизация на селското стопанство в гр. Мездра и Висшите учебни заведения в процеса по обучаване на бъдещи кадри чрез съвместния проект „Заедно напред“ и въведената дуална форма на обучение.

За допълнително стимулиране на учениците и за поддържане на интереса им към дуалната форма на обучение в сферата на железопътния транспорт се предлагат стипендии за висок успех и минимален брой неизвинени отсъствия. Подобен финансов стимул предпоставя системно усвояване на знания и последователност в овладяването на професионални умения по специалността. Това способства за изграждането на трудови навици и ангажираност на учениците още в началото на кариерата им. Освен това възпитаниците ще могат да се възползват и от стипендиантски програми, които „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД предлага, възможности за преквалификация след дипломирането за други правоспособности и продължаващо обучение във висшите училища.

Създаването на бъдещи професионални кадри в железопътния транспорт е една от приоритетните задачи на „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД. Дружеството подкрепя професионалното обучение и образование на ученици, като по този начин се изгражда здрава основа за успешно развитие на БДЖ като бъдещ потенциален работодател.

Полученият лиценз от ЦПО на дружеството в сферата на професионално обучение е още една заявка от страна на компанията, в който професионалното обучение и развитие е със стратегически поглед, ориентиран към хората като дългосрочна инвестиция, а не като ресурс.

Източник и снимка: БДЖ


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg