EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БДЖ не успя да продаде стари мотриси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БДЖ не успя да продаде стари мотриси

mail15:20 | 06.04.2016прегледи 786 коментарикоментари 1


БДЖ не успя да продаде част от остарелия подвижен състав на дружеството. На втория таен търг, който беше организиран днес, нямаше нито един кандидат. Междувременно пред централата на БДЖ се събраха група граждани, които поискаха ръководството да спре процедурата. Ръководството иска да продаде 19 мотрисни влака и 34 локомотива, които са извадени от експлоатация. Днес не успя, но ще опита отново на 13 април: Явно на пазара няма търсене за този подвижен състав. Съмнявам се да има кандидати на следващата дата - обясни директорът на "Пътнически превози" Димитър Костадинов. Той разговаря с представители на гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт, които протестираха пред БДЖ. Според тях, подвижният състав, който дружеството иска да продава, може да бъде ремонтиран и да се използва. Веселин Кирев:

Този подвижен състав, който е обявен, поне част от него може да бъде реновирана, възстановена, а не да се продава. Като граждани, като данъкоплатци не сме съгласни по този начин да се управлява нашето имущество. Считаме, че даже може да се каже, че умишлено не се поддържа този подвижен състав, за да се продава на скрап в крайна сметка, след като бъде разграбен.

Ремонтът на остарелите мотриси и локомотиви е икономически неизгоден за БДЖ, обясни Димитър Костадинов: Нашата техническа експертиза е, че е невъзможно да се възстановят и да бъдат пуснати в движение, където и да е в ЕС. Разходите, които правим сега за поддръжка на тези локомотиви, ще бъде по-изгодно да вземем нови и да изплащаме лизинг, отколкото да плащаме разходите на амортизираните локомотиви.

В началото на март от Гражданската инициатива за обществен и релсов транспорт сезираха прокуратурата с искане процедурата за търга да бъде прекратена. Разследването продължава и към момента.БНР

 


Тагове: БДЖ, мотриси
 
Коментари
 
Людмил Иванов - 07-04-2016 г. 21:08:47

Питайте тоя капут къде точно в ЕС могат да се движат новите турски спални вагони купени за милиони!!!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg