EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ технология в BBC Sports и Olympics 2012

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ технология в BBC Sports и Olympics 2012

mail11:45 | 10.07.2012прегледи 809 коментарикоментари 0


Сайтовете BBC Sports и Olympics 2012 на британската медийна група BBC, които след броени дни ще отразяват Олимпийските игри в Лондон, са разработени на база на семантични технологии на българската компания Онтотекст, част от Сирма Груп, съобщи за EconomyNews.bg компанията.
В архитектурата на сайта на BBC за Олимпийските игри в Лондон е използвано семантичното хранилище OWLIM, разработено от Ontotext, както и нейното решение Concept Extraction Service (CES).
Ontotext е сред водещите фирми в света, работещи в иновативната сфера на семантичните технологии – сегмент, който позволява на компютрите да разбират много по-добре запитванията, направени от хора. Именно по тази причина семантичните системи се сочат като бъдещето на интернет търсачките, позволявайки на машините да търсят не само по ключови думи, но и по значение. Сайтът BBC Olympics е добър пример за възможностите на семантичния уеб и на разработките на бългaрската фирма в тази сфера, позволявайки на потребителите да откриват много по-богато и много по-добре съответстващо съдържание за спортното събитие.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163