EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БГ компании в Баку

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БГ компании в Баку

mail10:00 | 26.09.2011прегледи 457 коментарикоментари 0


Български строителни компании могат да участват в международни търгове за строителството на инфраструктурни проекти в Азербайджан, стана ясно още от разговори на министър Трайков в Баку. Страната изпълнява мащабна инфраструктурна програма на обща стойност 9 млрд. долара (заедно с капиталното строителство). В града се състоя двустранен бизнесфорум, в който участваха 15 български и над 50 азербайджански компании. "България е най-удобната платформа за излизане на азербайджански стоки и услуги на пазара на ЕС", подчерта министър Трайков. По думите му дори във времето на кризата българските компании са останали конкурентни и предлагат много добро съотношение на качество - цена, което може да донесе ползи и за двете страни.
На бизнесфорума бяха представени актуални инвестиционни проекти и възможности за партньорство между компаниите от двете страни. Инфраструктурната програма на Азербайджан предвижда изграждане на железопътна и пътна инфраструктура, жилищно строителство, строителство на офис и бизнессгради и др. За следващата година е планирано строителството и на ново пристанище в Баку, се казва в съобщение на МИЕТ. Приоритетни отрасли за инвестиции в страната са селското
стопанство, хранително-вкусова промишленост, производството на строителни материали, химическата и леката промишленост. Транспортът, логистиката, информационните и комуникационни технологии съща са сфери с голям потенциал за заинтересовани компании. В сферата на енергетиката водещ е интересът към алтернативната енергия - соларни и вятърни енергийни източници, както и малки и средни водноелектрически централи.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161