EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ББР привлече 33 млн. евро от Ситибанк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ББР привлече 33 млн. евро от Ситибанк

mail17:25 | 16.09.2011прегледи 892 коментарикоментари 0


Днес Българска банка за развитие (ББР) привлече две нови кредитни линии от Ситибанк – клон София на стойност 25 млн. евро и 7,7 млн. евро. Средствата по тези линии ще бъдат използвани за директно кредитиране на малки и средни предприятия, както и за търговско финансиране.

„Подписаните днес кредитни споразумения са част от стратегията ни за привличане на допълнително външно финансиране при конкурентни условия. Последното беше възможно благодарение на стабилното финансово състояние на ББР, държавната подкрепа, с която се ползва банката, както и огромния потенциал за бъдещо развитие. Постигнатите добри ценови условия по двете линии ще съдействат за предоставяне на нови кредити към малкия и среден бизнес при още по-добри параметри”, каза Асен Ягодин, главен изпълнителен директор на ББР.

„За Ситибанк България е удоволствие да продължи своето партньорство с Българска банка за развитие в набирането на средства за финансиране на МСП, като по този начин допринася за развитието на българския бизнес и българската икономика”, добави Стефан Фелстийн, бизнес мениджър в американската финансова институция.

Българска банка за развитие е единствената държавна финансова институция в България. Дейността на банката е фокусирана в предоставяне на дългосрочно финансиране за българските малки и средни предприятия (МСП), насърчаване на българския износ и подпомагане на сектори и проекти, определени от правителството като приоритетни за националната икономика.

Ситибанк България е филиал на Ситибанк, Ню Йорк. Финансовата институция оперира на българския пазар от 1998 година. Банката предлага широк спектър от корпоративни и инвестиционни услуги на големи български и мултинационални компании, финансови и държавни институции.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg