EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Б.Б. обеща разкрития в търговията с алкохол и цигари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Б.Б. обеща разкрития в търговията с алкохол и цигари

mail14:00 | 16.04.2010прегледи 1120 коментарикоментари 0


Много от знаковите хора в контрабандата вече са задържани, каза премиерът днес в парламента, като отговори на думите на депутатката от БСП Корнелия Нинова, че в момента контрабандата е 50 на сто от търговията и държавата е загубила от това един милиард лева. Разкритията през следващите седмици ще бъдат по търговията на алкохол и цигари - ще ви бъде интересно да гледате и да слушате, заяви Борисов, предаде БТА.
Усилията на правителството имат за цел запазване на стабилна макроикономическа среда и на валутния борд, при сегашния фиксиран курс на лева към еврото, заяви още той.
Стремим се към поддържане на нисък и контролиран бюджетен дефицит в условията на криза и усвояване на европейските фондове с активното взаимодействие с ЕК, ОЛАФ и прокуратурата, добави той. Определихме 60 мерки за солидарно понасяне на последиците от кризата, в пряк диалог с работодателите и синдикатите,допълни още премиерът.
Той отговори на въпрос на народния представител то левицата Корнелия Нинова относно мерките за възстановяване на българската икономика, приети с решение на Министерския съвет. При поставянето на  въпроса си Нинова посочи, че безработните са се увеличи с 380 000 и бюджетът е с дефицит от 1.4 млрд. лева за първите три месеца на годината. Тя добави, че борбата с корупцията е хубаво нещо, но не разкрива работни места и не дава хляб на хората.
Премиерът заяви, че управлението на тройната коалиция е повишило пенсиите в края на мандата си, макар че е знаело, че пари няма и новото управление има да плаща 900 млн. лева допълнително.
По предотвратяването на злоупотреби с бюджетни средства и данъчни измами се работи непрекъснато и всекидневно, и резултатите са видни за всички, коментира Борисов. Тези разкрития имат пряк спасителен за икономиката ефект, защото пресичат всички практики за източване на държавни средства и стигат до схемите, по които то е правено досега, добави премиерът. Уверявам ви, че те ще продължат, допълни Борисов. Резултатите идват бавно, но както виждате, операциите идват една след друга и ще стигнем до край, заяви премиерът.
В момента анализираме и разкриваме сключването на финансово необезпечените и сключените в нарушение на Закона за обществените поръчки договори, с които държавата е ощетена в изключително висока степен, посочи Борисов.
Направен е сериозен анализ и засега не се налага увеличаване на здравноосигурителната вноска, допълни Борисов. Работи се активно и за намаление на разходите на администрацията. Темпът на заплатите в държавните служби трябва да съответства с производителността на труда, отбеляза министър-председателят.
Не съм предполагал, че хората може да бъдат оставени с ползване за отпуск от по 200-300 дни, посочи Бойко Борисов. Той призова синдикатите да не допускат "тази гавра с хората".
Благодаря за това, че НДСВ, БСП и СДС правеха контрол над общинския съвет, заяви премиерът Борисов, като говореше за времето, когато е бил кмет на София. Там не можеше да се говори за сделка, ако не е обезпечена и затова София се намира в
различно отношение от другите общини, посочи премиерът.
Той отрече да е казвал, че ще прикрива злоупотреби на СДС. Борисов уточни, че се е изказвал по договорите, подписани по време на правителството на премиера Иван Костов с американска и италианска компания за строеж на ТЕЦ, от които сега НЕК купува ток на цена 126 и 137 лева за мегаватчас.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg