EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Барозу „спасява” Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Барозу „спасява” Гърция

mail17:00 | 21.06.2011прегледи 578 коментарикоментари 0


Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу днес предложи "спешен план" за подпомагане на Гърция в съживяването на нейната икономика и борбата срещу безработицата, като бъдат отпуснати по-бързо от предвиденото около 1 милиард евро от бюджета на ЕС, предаде Франс прес.
Тази подкрепа ще бъде в допълнение към международните заеми, които Атина вече получи от европейските страни и Международния валутен фонд (МВФ), за да може да посрещне задълженията си за бюджетно финансиране и изплащане на държавния дълг. Барозу направи предложението си за "спешния план" за гръцката икономика на пресконференция. "Искам да призова Европейския съвет", обединяващ ръководителите на страните от ЕС, които се събират в четвъртък и петък в Брюксел, "да обсъди какво можем да направим, за да помогнем на Гърция, извън нейните усилия за бюджетна консолидация, за да засили конкурентоспособността си и да се заеме със спешния проблем с безработицата".
"Гърция има възможността за достъп до значителна сума пари от европейските фондове, които са част от кохезионната политика" и предвиждат подкрепа за регионите в неблагоприятно положение. "Трябва да намерим начин за по-бързо плащане и ускоряване" на отпускането на въпросните средства", за да може Гърция да извлече полза още сега", подчерта Барозу. "Оценяваме на 1 милиард евро разполагаемите средства, които бихме могли да използваме по-добре" в подкрепа на Гърция, уточни председателят на Еврокомисията.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg