EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Барозу за състоянието на Съюза (директно)

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Барозу за състоянието на Съюза (директно)

mail10:15 | 12.09.2012прегледи 612 коментарикоментари 0


Кризата в Европейския съюз подклажда популизма и екстремизма в Европа, заяви пред Европейския парламент в Страсбург председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от АР. Според Барозу страните от ЕС трябва да осъзнаят, че са заедно в кризата и трябва да работят заедно, за да излязат от нея. "Европа се нуждае от нова посока, от нов начин на мислене, изтъкна Жозе Барозу в речта си "за състоянието на съюза" пред Европарламента. "Старите идеи" вече не действат и за спасяването на европейската валута е необходимо по-голямо политическо единство, допълни той. Европейската централна банка (ЕЦБ) трябва да действа активно на вторичния пазар за държавни облигации, призова ръководителят на ЕК, цитиран от ИТАР-ТАСС. Той подчерта, че според комисията ЕЦБ има мандат да действа на вторичния пазар на ценни книжа и че това е не само нейно право, но и нейно задължение. В същото време всички трябва да уважават независимостта на ЕЦБ, отбеляза Барозу.
Дебатите на живо в европарламента гледайте тук.

В допълнение, на 19 септември в 19:00 ч. централноевропейско време председателят Барозу ще отговори на въпроси на гражданите относно състоянието на Съюза в интервю на живо с домакин Евронюз, като за целта ще бъде използвана видеотехнологията Google+ Hangout.

Всички европейски граждани могат да зададат въпрос към председателя на Европейската комисия – той ще им отговори на живо по време на интервюто.

Гражданите се приканват да изпращат въпросите си от 7 до 18 септември по обяд (централноевропейско време). Те могат да бъдат в писмен вид или под формата на видеозапис. Въпроси могат да бъдат задавани – и за тях може да се гласува – чрез EUtube - канала на Европейската комисия в YouTube. Евронюз ще избере няколко участници сред тези, чиито въпроси под формата на видеозапис са събрали най-много гласове. Те ще могат да зададат въпросите си лично на председателя на живо чрез Google+ Hangout.

Интервюто ще бъде излъчвано на живо в мрежата и уебсайта на Евронюз, по EUtube, на страницата на Комисията в Google+, по Европа по сателит и на уебсайта на председателя. Прякото излъчване на интервюто по EUtube ще може да се препредава безплатно от всеки уебсайт.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg