EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Барозу: Европейската икономика набира скорост

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Барозу: Европейската икономика набира скорост

mail10:00 | 24.09.2010прегледи 676 коментарикоментари 0


Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Дурау Барозу даде положителна оценка на перспективите за икономиката на Европейския съюз в изказването си в Съвета за международни отношения в Ню Йорк, цитирано от Dow Jones Newswire, предаде К2Капитал.
Барозу не отдаде голямо значение на кризата с държавните дългове, прогнозирайки, че растежът на икономиката в региона ще надвиши очакванията за 2010 година.
В изказването си той изброи мерките, приети тази година от правителствата на ЕС за преодоляване на кризата и изтъкна реформите, насочени към синхронизиране на финансовото регулиране и хармонизация на сътрудничеството в данъчно-бюджетната сфера.
Барозу отбеляза, че различията в региона "значително са намалели".
Председателят на ЕК се спря по-специално на мерките за строги икономии, приети от затъналите в дългове страни от периферията на еврозоната като Гърция, Ирландия, Испания и Португалия.
"Гърция започна реализацията на "много драконовска програма" за съкращаване на бюджетния дефицит, другите страни като Испания и Португалия приемат подобни мерки, а Ирландия може да служи за пример, посочи Барозу. Според него възникването на кризата в началото на годината е свързано с това, че "пазарите са дискриминирали някои членки на еврозоната".
На въпрос дали го безпокои нарастващото присъствие на Китай в световната икономика Барозу отговори, че тази страна е "главният бенефициент от глобализацията" и сега може да даде своя принос за нейния успех.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg