EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Барозу: "Тракия" и "Люлин" –европримери

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Барозу: "Тракия" и "Люлин" –европримери

mail09:10 | 16.12.2011прегледи 688 коментарикоментари 0


АМ „Тракия”, АМ „Люлин” и софийското метро са добър пример за изграждане на пътна инфраструктура със средства от европейските фондове, според Европейската комисия. Това става ясно от писмо, изпратено от председателя на ЕК Жозе Барозу до премиера Бойко Борисов, съобщи инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
Това ни ласкае и ни амбицира да работим с още по-големи усилия, каза той. 70 % от разходите, които Агенция „Пътна инфраструктура” е направила по строителството на АМ „Тракия” вече са възстановени от Европейската комисия. Инж. Лазаров каза, че АПИ има възможност да строи със спокойствието, че средствата се възстановяват от европейските фондове, а не се плащат от националния бюджет.
Днес се разреши и проблемът с подизпълнителите на АМ „Люлин”. Отговорността по отношение на плащанията към всички подизпълнители, които имаха неразплатени средства с турската компания, е вече проблем на Пътната агенция и той е решен. Средствата са преведени по техните сметки. Всички служители на тези фирми, които са имали да получат пари от строителството на „Люлин” - утре вече фирмите могат да се разплащат, каза той. Лазар Лазаров представи напредъка на АПИ като бенефициент по ОП „Транспорт” и заяви, че всички строители се стремят да завършат обектите си предсрочно.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg