EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Баркодна система на Капъкуле

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Баркодна система на Капъкуле

mail12:40 | 26.07.2013прегледи 856 коментарикоментари 0


На ГКПП Капъкуле е започнало прилагането на баркодна система за преминаването на турските граждани. Директорът на областната дирекция за митници и търговия Тракия Мюслюм Гюндюз разказа,че баркодната система е изработена съвместно с информационния отдел на тракийския университет. Когато пътниците влизат с кола на граничния пункт Капъкуле, се извършва регистрация на номера на колата, полицейска проверка, митническа проверка,багажна контрола и паспортна контрола.Тези процедури отнемат почти около 1 час. При новата система след приключване на багажната контрола на колата и на водача, служителят залепва на колата баркод с неговия служебен номер. След това на паспортното гише електронната система вместо паспортите разчита баркода и го опознава и така колата влиза в страната.
Благодарение на новата система, времето за преминаване през граничния пункт се намалява с около 10 минути за всяка кола,каза турският директор. Той допълни, че благодарение на новата система, чието прилагане започнало преди два дни, очакват значително да намалеят оплакванията заради забавянето при преминаванато през Капъкуле.
А и първите впечатления на пътниците били определено положителни. Продължават масовите пътувания на турските граждани от европейските държави в Турция. За една седмица през Капъкуле са влязли 22 000 коли, а числото на пристигналите пътници е 65 000 души.

Източник:БТА


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg