EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Банско с обновена емблематична улица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско с обновена емблематична улица

mail17:33 | 17.08.2018прегледи 1224 коментарикоментари 0


Една от емблематичните улици в град Банско - „Гоце Делчев“, бе открита официално на големия християнски празник „Успение Богородично“. Стотици жители на града се включиха в официалната церемония по освещаването й.

Кметът Георги Икономов приветства събралото се множество и сподели с тях удовлетвореността си от изграждането на улицата: „Близо 30 години хората, живеещи на тази улица очакваха с надежда едно кално и прашно пространство, обрасло с бурени, да бъде изградено. Започнахме през 2013 година, когато проведохме обществено обсъждане с живеещите на улицата. Изслушахме тяхното виждане и разработихме идейния проект в съответствие с желанието им. През март 2015 година направихме първата копка, като разделихме обекта на три участъка. Последователно и търпеливо изграждахме пространството като пешеходна зона, в типичния архитектурен стил за града, с красив паваж, характерните вади, с мостчета и кътове за отдих и игра за децата. Отне ни три години и 3 600 000 лева, за да създадем тази красива градска зона".

Едновременно с откриването на улицата, бе осветена и нова чешма, изградена със средства на хората, родени през 1968 година. Навършилите златната възраст, сред които и самият Икономов, спазиха стария български обичай да изградят чешма, която да остане за поколенията. Тя също е разположена на кокетната улица и ще утолява жаждата на минувачите.

Текст и снимка: Община Банско


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg