EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банско с най-висок кредитен рейтинг

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско с най-висок кредитен рейтинг

mail09:50 | 27.06.2011прегледи 913 коментарикоментари 0


Община Банско е с най-висок кредитен рейтинг. Това постанови Министерски съвет с Постановление N 155 от 6 юни 2011г. за определяне на условията, критериите и реда за финансово подпомагане на общините за достъпа им до финансиране от Фонда за органите на местно самоуправление в България „ФЛАГ” – ЕАД.
С интегрална оценка 87,16% за периода 2008-2010г., община Банско се нарежда на първо място по кредитен рейтинг, следвана от общините Несебър и Царево.
Кметът на община Банско Александър Краваров сподели, че е изключително доволен от оценката, която се дава на общината и особено от перспективите за развитие на Банско в близките 5 години. „Класирането на Банско на първо място по кредитен рейтинг в страната дава много голямо предимство на общината и на частния бизнес пред българските и чуждестранните финансови институции. За да бъде постигнато това високо признание, заслуга имат служителите на Общинска администрация – Банско, както и бизнесмените от града и общината. Оценката показва, че вървим в правилната посока. Банско вече не е само известен зимен и летен център, но е и финансово стабилна община, която въпреки проблемите на световната икономика, се развива и ще продължава да се развива още по-добре”, каза градоначалникът Александър Краваров.
 


Тагове: Банско, рейтинг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg