EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банско иска ски зона Добринище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско иска ски зона Добринище

mail13:00 | 12.01.2015прегледи 779 коментарикоментари 0


Община Банско ще предложи да вземе на концесия ски зоната на Добринище и новите зони за туризъм, определени в бъдещия план за управление на Националния парк "Пирин".

Кметът Георги Икономов смята, че междуведомствената комисия, която ще направи преглед на концесията на ски зона "Банско", ще изчисти нерешените проблеми в последните години. Икономов поиска същата комисия да излезе със становище и по предложението на Общината за промяна в сегашния план за управление на парка, който забранява строителството на нова кабинкова линия и уплътняване на зоната:

Тази работна комисия трябва да излезе с предложение и за довършване на процедурата, която ние започнахме преди две години, а именно – частични промени в Плана за управление, които биха позволили да се построи втора кабинкова линия и да се уплътни малко ски зоната. За мен реалистичният срок е до края на февруари да бъдат финализирани и двата въпроса.

Идната седмица кметът на Банско ще внесе в Министерството на околната среда и водите предложение за отдаване на концесия на ски зоната над Добринище, каквато към момента няма. Икономов смята, че е напълно реалистично и справедливо Общината и местният туристически бизнес да са новите концесионери. Така ще бъде избегнато и монополното положение в курорта:

Аз тук не изключвам една нова възможност. Това би могло да стане чрез сдружение на хотелиерите и ресторантьорите, съвместно с Общината, те да бъдат концесионери на новите територии в ски зоната и в Банско, и в Добринище.

Автор: БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg