EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банско залага на туристи от Сърбия и Македония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско залага на туристи от Сърбия и Македония

mail13:43 | 03.12.2009прегледи 592 коментарикоментари 0


Кметът на града Александър Краваров очаква предстоящият зимен туристически сезон да бъде успешен, както бе миналогодишният, цитиран е той от БТА.
Българските скиори от София, Пловдив, Варна, както и туристи от Македония и Сърбия, особено след премахването на визите, ще бъдат основни посетители, предполага кметът.
Разчита се също така и на традиционни гости от Русия, Англия, Гърция, Румъния. Легловата база в Банско не е променена - около 15-16 хиляди места предлагат различните категории хотели и къщи за настаняване, съобщи кметът. В Добринище също са готови за зимния сезон, отбеляза той. Пътят за скицентъра в
Пирин е основно ремонтиран по европейските изисквания, с нова настилка, съоръжения, маркировка.
В отлично състояние е и пътят от Добринище до хижа "Гоце Делчев". Има сключени договори с фирма за зимното пътно поддържане.
Кметът каза, че строителството през тази зима няма да бъде спирано в Банско, но от 10 декември товарните коли, които обслужват изгражданите обекти, ще минават по обходни пътища.
Нов частен паркинг ще бъде отворен срещу хотел "Кемпински", както и още един общински паркинг в района на началната станция на кабинковата въжена линия, където ще работи и основният паркинг. Системата за контрол ще действа, както и досега - нарушителите ще бъдат санкционирани, а неправилно паркираните коли ще бъдат вдигани с "паяк".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1074