EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банско в общ проект с турската община Ерзурум

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско в общ проект с турската община Ерзурум

mail17:59 | 01.11.2018прегледи 630 коментарикоментари 0


Общинският съвет в Банско одобри участието на общината в съвместен проект с турската община Ерзурум, една от най-популярните зимни дестинации в Турция.

По проекта "Сътрудничество за зимен туризъм, щадящ околната среда" се предвижда да се проучат възможностите за инвестиции в соларните енергийни системи и тяхната възвръщаемост, като за целта ще се осъществят срещи за обмен на добри практики, съобщиха от общината.

Съветниците одобри и предложението на общинската администрация да бъде закупена машина за инфраред изкърпване на асфалтова настилка за извършване на ремонти на пътната настилка на територията на цялата община. Машината е разработена на базата на иновативна технология, с чиято помощ се осъществяват качествени и нискобюджетни ремонтни дейности чрез запълване с рециклиран асфалт. Методът позволява да се обработи площ от 5-6 кв.м за един час и беше представен преди месец на Международния технически панаир в Пловдив като една от новостите в европейски мащаб. 

Съветниците одобриха подмяната на ветрозащитния пояс в участъка Банско - село Баня. Лошото състояние на крайпътното насаждение налага на мястото на остарелите и станали опасни тополови дървета да бъдат засадени нови. Получената дървесина ще бъде продадена на търг, а събраните средства ще се използват целево за изграждане на нов ветрозащитен пояс.

 


Тагове: Банско, проект
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg