EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Банско: 400% ръст на турски туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско: 400% ръст на турски туристи

mail09:01 | 28.11.2016прегледи 2138 коментарикоментари 0


"Още от 2011 г. с туристическия бранш се събрахме, за да направим анализ на туристическите пазари и установихме, че нямаме установени контакти с туристически агенции и гости от Турция. От тогава насам започнахме целенасочени действия и агресивна туристическа реклама на курорта ни в Турция, като присъстваме лично на туристически борси в една от най-големите борси е ЕМИТ в Истанбул, включително и в Измир. Също така каним и посрещаме туристически туроператори и агенции, вестници, медии на среща и обиколка из Банско. Това даде невероятен ефект с ръст 400% всяка година на туристи от южната ни съседка", обобщи кметът на Банско Георги Икономов.

"За 2016 г. Банско е участвало в 12 изложения, сред които Брюксел, Турция, Македония, Сърбия, Македония, Румъния, Израел, Гърция. Сега предстои участие и представяне на ски курорта ни на борса в Русия, както и Татарстан - един съвсем нов пазар за нас, на който ще стъпим", допълни в отчета си кметът.

"Оценка за положените усилия в развитието и популяризирането на туризма в Банско са двете престижни награди, които получих. Едната ни бе връчена в австрийския курорт Кицбюел, с което градът отново доказа, че е запазена марка, след като за четвърта поредна година бе обявен за ски курорт №1 на България от най-високата инстанция в туристическата индустрия. Обявяването ни за европейски град на спорта за 2017 г. също е огромно признание за нас", обобщи Икономов.

Банско два дни бе домакин на второто заседание на постоянната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм към на Националното сдружение на общините, което председателства кмета на община Банско./ Дарик


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1955