EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банско: 34% ръст на нощувките в края на сезона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско: 34% ръст на нощувките в края на сезона

mail18:01 | 27.04.2017прегледи 971 коментарикоментари 1


С 34 на сто увеличение на реализираните нощувки приключва зимният туристически сезон в Банско в сравнение с миналогодишния. Това показват официалните данни, подавани от туристическия бранш към общинската администрация, съобщи пресцентърът на общината.
Традиционно най-големият дял в посещенията е на българските туристи, на британските и тези от съседните балкански държави, се посочва в съобщението. Посещенията от Руската федерация са нараснали с 40 на сто. Наблюдава се интересна тенденция на увеличение и на посетителите от Италия, Швеция, Франция и Германия.
През изминалия сезон служителите на местната администрация са осъществили 179 проверки на обекти, от които 55 съвместно с органите на НАП, Районното управление на полицията и Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Банско, информират още от общинската управа. Продължава практиката "скрит клиент" за посещения на местата за настаняване чрез различни онлайн базирани резервационни системи.
"Ако обърнем поглед назад към 2011 г. , ще установим, че декларираните нощувки на годишна база са нараснали от 578 000 на близо 820 000 през 2016 г. или общо с 42 процента, коментира кметът на курортната община Георги Икономов. Цифрите говорят сами. Явно е, че туристическия бранш в нашия курорт е свършил добре своята работа, за което поздравявам работещите в тази сфера. Постоянството в осъществявания от общинската администрация в Банско контрол също дава резултати и вади "на светло" част от туристическите услуги", отбелязва още кметът в коментара си за оповестените данни.
Георги Икономов заявява, че сега вниманието се насочва към летния сезон. "Подготвяме силна серия от културни събития, информира той. Международният джаз фест празнува своя 20-годишен юбилей и организаторът му д-р Емил Илиев ще събере най-верните приятели на джаза и големи звезди на форума", допълва кметът. Планирани са още изненади, които според него ще привлекат много посетители през летните месеци.


Тагове: Банско, нощувки
 
Коментари
 
misho - 28-04-2017 г. 15:18:48

Лудница си беше! А дано и догодина така :)

 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162