EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Банско - 12% ръст на туризма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банско - 12% ръст на туризма

mail17:01 | 18.08.2017прегледи 9157 коментарикоментари 0


"Банско вече се наложи като фестивална столица на България и продължаваме в тази посока, защото се оказа, че действително фестивалите привличат туристи от страната и Европа и пълнят града ни". Това заявява кметът на община Банско Георги Икономов, цитиран от пресцентъра на общината, а поводът за коментара му е завършилият през уикенда 20-и международен джазфестивал.
"Данните ни до този момент показват ръст от 12 процента на реализираните нощувки спрямо миналата година", отбелязва кметът на общината. По думите му, положителната тенденция за увеличение на броя на туристите над 10 процента всяко лято се запазва, като малко отрасли и градове в страната могат да се похвалят с подобен растеж.
Икономов припомня, че до края на летния сезон градът ще бъде домакин на още две музикални събития - "Банско Опера Фест" и "Банско Балкан Фест". "С тях успяваме да задоволим всички вкусове и предпочитания, а през ноември традиционно ще бъдем домакини и съорганизатори на международния фестивал на планинарското кино, който е единствен по рода си на Балканите", коментира Георги Икономов.


Тагове: туризъм, Банско
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4140