EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банковите такси в България неясни и непредсказуеми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банковите такси в България неясни и непредсказуеми

mail11:30 | 13.09.2010прегледи 857 коментарикоментари 0


Банковите такси в България са неясни и непредсказуеми и се променят често без знанието на потребителите, смятат в неправителствената организация "Активни потребители".
Има и такси, които са неоправдано високи - например комисионите, които банките удържат при плащане на такси, данъци и задължения на граждани към държавата, посочиха от организацията. В момента хората, които искат да им бъде издаден международен паспорт с експресна поръчка, трябва да платят на банката, която обслужва МВР, 20 лева такса, за да преведат 200 лева, се посочва в съобщение на организацията.
Асоциацията "Активни потребители" се обявява за повече прозрачност, яснота и съпоставимост на банковите такси.
Организацията подкрепя действията, които Европейската комисия и Европейската потребителска организация BEUC  предприемат в тази посока. През август Мишел Барние, европейският комисар за финансовите услуги, е изпратил писмо до председателя на Комитета на европейската банкова индустрия (EBIC) Герхард Хофман, чрез което Европейската комисия възлага на EBIC незабавно да открие и
 приложи решения, които да гарантират правилно разбиране и съпоставимост на банковите такси в целия Европейски съюз, се посочва в съобщението. Тази есен Европейската комисия ще организира среща, с която да даде началото на процеса, допълват от асоциацията.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg