EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банкови служители създадоха пътуващ театър

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банкови служители създадоха пътуващ театър

mail07:25 | 10.06.2017прегледи 1821 коментарикоментари 0


„Шумки от вяра по диви пътеки“ е третата постановка на пътуващ театър „ПРОтегни ръка“, която излиза с изцяло благотворителна мисия. Началото на инициативата бе поставено през 2012 г. с първата пиеса „Малкият принц“ и последвалата „Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките“. Те бяха представени на сцена над 100 пъти в 42 града на страната, представяйки съвремен прочит на обичани детски приказки и намериха своите почитатели сред малки и големи. Събраните от първите две постановки над 300 000 лева бяха предоставени безвъзмездно за лечението на болни деца. Чрез тях се осигуриха терапии, помощни уреди и операции, които подобриха тяхното състояние.

В проекта вместо професионални актьори безвъзмездно участват банкови служители, заемащи различни позиции в ежедневието си. Чрез постановките те напомнят за истинските житейски ценности, за вярата в доброто и силата на успеха. Правят го от сърце и с изключителен професионализъм, в подкрепа на децата със сериозни заболявания от семейства с ниски доходи или сираци.

 Постановката „Шумки от вяра по диви пътеки“ също допринася за реализиране на дарителската кауза „ПРОтегни ръка“. Тя преплита умело в себе си адаптация на три от вечните разкази на Николай Хайтов – „Римска делва“, „Пътеки“ и „Изпит“. Сценарият за постановката е написан специално за трупата от Оля Стоянова, която от години подкрепя каузата на „ПРОтегни ръка“. Режисьор на постановката е актьорът от Народния театър Христо Чешмеджиев, който също отдаде труда и времето си в подкрепа на благотворителната кауза. В героите от разказите на Николай Хайтов се превъплътяват служители на ПроКредит Банк, които ни връщат недалеч назад във времето, вярващи безрезервно в правдата, носещи в сърцата си любов и сила за живот. Убедени и отдадени до крайност на мисията да помагат за лечението на деца с тежки заболявания, те ще пътуват из цялата страна като планират да представят постановката в над 50 български града.

Пред препълнена зала в Сатиричния театър на 7 юни се състоя официалната премиера на театралната постановка. Трупата започва своето турне в страната, за да набира дарения, като до края на месеца ще гостува и на местните театри в Сливен и Хасково. Повече информация за предстоящите представления може да видите на www.protegniraka.bg.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg