EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Банкови прогнози: $53 за барел петрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банкови прогнози: $53 за барел петрол

mail10:40 | 05.10.2017прегледи 9436 коментарикоментари 0


Водещи инвестиционни банки намалиха за пети пореден месец прогнозите си за цените на петрола въпреки неотдавнашния солиден ценови ръст, тъй като техните анализатори продължава да бъдат притеснени, че свръхдпредлагането на черното злато ще се увеличи през следващата година.

Проучване на "Уолстрийт Джърнъл", цитирано от БНР, от края на септември сред 15 инвестиционни банки показва, че средните прогнози на техните анализатори са за цена на петрола сорт брент около 53 долара за барел в рамките на следващата година, като това представлява понижение с един долар спрямо предходно аналогично проучване от август. Относно американския лек суров петрол те очакват средна цена от 50 долара за барел в рамките на 2018 година - също с един долар под осреднената прогноза от предходното подобно проучване.

Трябва да се има предвид, че цените на американски суров петрол отбелязаха през третото тримесечие най-солиден ръст от второто тримесечие на 2016-а година, повишавайки се в рамките на периода юли - септември с около 10,5 на сто на фона на геополитически напрежения и сигнали за по-силно потребление на важната енергийна суровина. Някои анализатори обаче отбелязват, че това рязко поскъпване може да се превърне в самоунищожително, ако по-високите цени мотивират компаниите в САЩ, разработващи шистовите сондажи, да увеличат дейността си и ако по-голямото търсене в световен план се окаже само преходно явление.

Смятаме, че прогнозите за търсенето на петрол са може би малко по-оптимистични и в резултат на това ние можем се окажем подвластни на всички негативни за цените фактори, които са свързани най-вече с проблемите около свръхпредлагането, посочи стоков анализатор от френската банка BNP Paribas.


Тагове: петрол, цена
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg