EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банките по света в застой

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банките по света в застой

mail13:00 | 13.12.2010прегледи 1127 коментарикоментари 0


Международната банковата дейност е в застой през второто тримесечие на годината, тъй като банките са продължили да намаляват позициите си в европейските страни, изпаднали в затруднено финансово положение, съобщи Банката за международни разпращания, цитирана от АФП.
В периода април-юни банковата активност е намаляла с 0,02 процента, което представлява спад от 7 милиарда долара, след като този показател отчете увеличение от 670 милиарда долара през първото тримесечие, се посочва в доклада на банката.
Въпреки стагнацията банките са продължили да прехвърлят с нарастващо темпо фондове към страните с новопоявила се пазарна икономика, докато темпото в посока към развитите икономики се е забавило, подчерта международната институция.
Банките са продължили да увеличават позициите си в Азиатско-тихоокеанския регион, Латинска Америка и Карибите, а са намалили трансграничните си заеми за гражданите на Източна Европа, Африка и Близкия Изток, където растежът е по-бавен.
Въпреки че бюджетните проблеми в Гърция, Португалия, Испания и Ирландия продължават да се отразяват, общите позиции на банките, регистрирани към БМР, в тези четири страни са били на стойност 2,281 милиарда долара в края на второто тримесечие.
Като цяло банките са намалили позициите си в тези страни, изпаднали във финансови затруднение.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg