EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банките от Wall Street готови за уволнения и загуби

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банките от Wall Street готови за уволнения и загуби

mail12:40 | 05.08.2010прегледи 817 коментарикоментари 0


Американските банки се готвят за рязко понижаване на доходите през тази година, съобщава в. Ведомости, позовавайки се на информация на Financial Times. Несигурността на икономическата ситуация и притесненията около натрупаните задължения в редица европейски държави, доведоха до сериозно нагнетяване на активността на пазарите през юли. По думите на управители на банки размерът на търговията и на приходите през изминалия месец са се оказали по- ниски в сравнение с цялото нестабилно второ тримесечие. Хедж - фондовете са се отказали да залагат не само на акции, но и на държавни облигации.
Анализатори и управители на банки от Wall Street обвиняват за юлския спад частните инвеститори и хедж - фондовете, които предпочетоха да изчакат държавите да решат проблемите си, вместо да играят на пазара. Нещо повече, частните инвеститори започнаха да взимат пари от фондовете, като по данни на Investment Company Institute през последните 12 седмици отливът на средства от взаимните инвестиционни фондове надмина $40,7 млрд.
Липсата на активност на финансовите пазари доведе до това, че по-голямата част от банките не успяха да постигнат заложените цели за обем на доходите от търговия. По данни на ФЕД, броят на сделките по корпоративни облигации между дилърите на Wall Streет и техни клиенти в края на юни се е понижил - спадът е от $131 млрд. през май до $103 млрд. месец по - късно. Задълбочаващите се страхове около спада на финансовите пазари принудиха банките да започнат да мисля и за уволнения на търговци. „Юли не беше щастлив месец за търговците. Ако през август и септември не настъпи рязко възстановяване, банките ще започнат да съкращават служители,” коментира запознат със ситуацията служител.
Малко след публикуването на резултатите от стрес- тестовете беше забелязано и слабо повишаване на активността на пазарите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1053