EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Банки "проговориха" за Юрибор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банки "проговориха" за Юрибор

mail17:45 | 31.07.2012прегледи 1181 коментарикоментари 0


Няколко банки, които са разследвани за манипулиране на Юрибор (Euribor - Euro Interbank Offered Rate), сътрудничат на европейските регулаторни органи с надеждата да получат по-ниски глоби. Това предаде Ройтерс, позовавайки се на два информирани източника.
Решението на банките да разкрият повече от информацията, която имат за възможни манипулации на междубанковата лихва, на практика е признание за неправомерни действия и показва засилващите се опасения, че е възможно да им бъдат наложени тежки санкции.
Европейската комисия разследва евентуални манипулации на лихвата Юрибор, която има ключово значение за еврото. Юрибор е средна стойност по междубанковите кредити, предоставяни в евро, която всеки ден се изготвя от група банки в лондонското Сити и е референтна за финансовите операции с единната валута.ЕК не посочи имената на банките, които са обект на разследването. На финансовите институции може да бъде наложена глоба в размер до 10 процента от общите им приходи, ако се установи, че те са нарушили антитръстовите правила на ЕС. По-рано този месец Ройтерс съобщи, позовавайки се на източници, че германската Дойче банк (Deutsche Bank) вече сътрудничи на властите.


 


Тагове: банки, Юрибор
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg