EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банки-държава с нови правила

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банки-държава с нови правила

mail15:00 | 19.05.2010прегледи 862 коментарикоментари 0


Единни правила за банково обслужване на държавните търговски дружества ще подготви работна група под ръководството на Министерството на финансите, съвместно с Асоциацията на търговските банки в България, БНБ и банкови експерти. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков след редовното правителствено заседание, съобщава Министерството на финансите.
Единните стандарти трябва да бъдат подготвени до месец и да влязат в сила веднага. Те ще осигурят единни стандарти при избор на обслужващи банки, валидни за всички държавни търговски дружества. „Хубаво е да има прозрачни правила. По този начин и правителството, и хората ще знаят, че стандартите важат за всички държавни търговски дружества и изборът на обслужващи банки ще бъде открит. Оттам нататък е работа на ръководствата на дружествата да следват тези правила, които са най-добри за държавните компании", подчерта министър Дянков.
„Дали ще има концентрация на ресурси в една или няколко банки зависи от предложенията на трезорите, но поне ще има правила, които ще определят характеристиките на банковия договор и ръководствата на дружествата ще трябва да ги следят", коментира вицепремиерът в отговор на журналистически въпрос.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg